Out of order

Hejsan, jag lider av brist på nätverk, så det blir ingar updaterningar denna vecka. Nu updaterar jag dessutom från jobbet så, jag skall fortsätta jobba nu! CIAO!

24.10.2012 kl. 13:08

Hakkis lilla inrednings tips!

Jud skriver på sin blogg om ett problem som stör henne hemma, så jag tänkte att jag skulle ge lite tips. Helt enkelt för att jag tycker det är kul!

Så här beskriver hon : Kära bullen, jag har ett problem! Jag är nämligen konstant irriterad på den fula tapet som pryder väggarna av hela vår lägenhet. Så sunkig, plastig och i en konstig beigegrå färg så jag tappar aptiten varjegång jag vilar ögat på den. Det känns helt hopplöst att nå någonslags fräsch-het i denna lägenhet. Jag har testat de mesta men endå känns kombinationen inte luftig och ljus nog. Problemet är att tapeten är sprillans ny och hyresvärden går knappast med på att byta den. Dessutom är det ett gigantiskt jobb att nu börja fixa om väggarna...så vad gör man? Har ni några tips?

Jag har några tips:)

(messagenote.com)

En gammal god klassiker är ju tavelramarna på väggen. De kan hängas upp antingen med eller utan bild. Det gäller att hitta färger som framhäver tapeten på ett helt annat sätt, även om tapeten i sig är hemsk. Något som ger kontrast och tonar ner det "fula" på tapeten. Väldigt mörka färger skall man inte använda om rummet redan i sig är mörkt. Till dig Jud sku jag hänga upp massor av vita ramar eller ramar överhuvudtaget och göra det till litet konstverk som döljer väggen på ett luftigt sätt.


(thedecorologist.com
)
*************************************************************
Min absoluta egna favorit är gardiner på väggen. Detta tänker jag använda i mitt kommande drömhus i sovrummet. Ett ypperligt sätt att dölja en ful vägg. Det är enkelt, snabbt och kräver inte mycket arbete. Bara några hål måste borras i väggen för gardinstången eller skenan. Sen är det bara att hänga upp. Vid städning kan man bara ta ner gardinen och damma av den och hänga upp igen. Det bästa med det här är förstås att man kan byta gardinen om man tröttnar! Leka med färger är ju hur kul som helst! Tro mig, detta är ett ypperligt sätt att "tapetsera" och hyresvärden blir inte arg:)


(design-decor-staging.com)
**********************************************************************

Samma sak gäller nästa alternativ. Köp en tapet du gillar eller presentpapper, ingen skillnad, och fäst den på väggen med hjälp av ramar, t.ex. bakom soffan. Ramarna kan du fästa med tvåsidig tejp som håller lite kraftigare tyngder eller med små spikar.


(freshome.com)
*********************************************************************

En stor hit är dessa osynliga bokhållare eller vad man skal kalla dem. Den här lilla grejen som håller böckerna var en stor succé på Stockholms möbelmässa 2011 om jag minns rätt, då alla stod och funderade hur det kan vara möjligt att böckerna bara svävar i luften. Här kan man även leka med färgerna på böckerna och bygga upp enligt sin egna design. Den här lösningen finns även att läsa om i nyaste DEKO tidningen.


(home-indoor.info)
************************************************************************

Ännu ett tips är ett som jag själv använt i mitt arbetsrum, som hade världens fulaste och omodernaste tapet. Jag valde att använda svart färg som passar med allt. Sedan använde jag mig av illusions teorin. Med hjälp av de långa smala hyllorna på båda sidorna av väggarna, skapade jag höjd på rummet och det kändes mycket större och luftigare. I vardagsrummet är detta också ett ypperlig alternativ, även om det går emot feng-shui reglerna, där man kan placera hyllan högt upp ovanför soffan. Vill man så kan man också fästa några små lampor under hyllan som lyser upp den tomma väggen.*******

Alla dessa är bra alternativ eftersom att de är enkla att fixa och för att de för det första inte äter upp det naturliga ljuset och för det andra ger rummet ett personligt och upp piggande mönster på den tomma fula väggen:)
18.10.2012 kl. 17:42

*Resfeber*


På tal om hösten... Även om den varit ganska fina här (några dagar), skulle jag nog så gärna ha spenderat den i något lite varmare land, där solen skiner och det är varmt. Tyvärr har det inte varit möjligt i år. Förra hösten spenderade vi i Italien, för andra gången i rad, den här gången i Bee´s italienska hems trakter i Bergamo. Jag har skrivit om det här tidigare, men det var något otroligt vackert och charmigt så jag måste ta upp det igen. Kollade igenom bilderna och det började flyga små resfjärilar omkring i magen.
   16.10.2012 kl. 15:24

hösten som bäst15.10.2012 kl. 19:22

NY FAVORIT

Från Illums Bolighus kan man hitta en massa kul! Kollade igenom deras katalog som jag fick av Bee, mycket inspirerande!

12.10.2012 kl. 14:24

Eftermiddagskaffet***

En till nackdel med att jobba hemifrån, är att man måste dricka eftermiddagskaffet helt ensam.11.10.2012 kl. 16:40

Volière på Fabbes Café

Jag och Bea satt och åt lunch medan Taika, Aimi och Marie kom och gick i tur och ordning, riktigt som i Friends..aaah, i Love it! Nu kan man ju även beundra den fina klädhängaren jag designat och tillverkat medans man äter super god lunch ;) hihi.

  
**********************************************************************************
  
**********************************************************************************
 
11.10.2012 kl. 12:58

**Presenter är alltid välkommet!**  
  

09.10.2012 kl. 15:15

[Snacka om världens kortaste väg till jobbet]

Ja inte ska jag klaga. Jag stiger upp ur sängen, tar på mig badrocken, klickar på kaffekokaren och går till arbetsrummet och börjar jobba. Jag visste att mitt arbetsrum någon dag skulle vara till nytta, inredde det inte i onödan. Dock hade jag tänkt att det skulle vara för mitt eget företag, heheh...

Jag måste säga att jag tycker detta med distansjobb är superbra, för dem som har möjlighet till det. Jag behöver inte betala för bensin eller buss/tåg för att ta mig till jobbet, vilket betyder att jag också sparar på naturen! Jag behöver inte betala extra hyra eller flytta hemifrån, och måste jag till kontoret får jag hoppeligen sova hos någon kompis. Dock finns det en nackdel, den sociala arbetsmiljön. Även om jag talar mycket till kontoret via telefon är det inte samma som att få jobba tillsammans med de andra, vilket gör att man inte får så nära kontakt till sina kollegor som man kanske önskar.
Men jag tror även det ordnar sig, jag kommer ändå åka ganska mycket dit så. 

Ha en bra start på veckan!

pic. a note on design

Skulle jag få välja, skulle jag nog helst av allt åka båt till jobbet, om det vore möjligt :)
08.10.2012 kl. 11:13

*sommar sammandrag*

Japp! Nu är det inte länge kvar tills löven faller, inte så mysig höst har det varit hittills..kanske 2 soliga dagar har man fått njuta av. Snart är det ju Jul herrejestas... Som tur är det aldrig för sent att minnas sommaren!! Har haft min första arbetsdag hemma vilket har gått helt bra, men alla flyttkappsäckar står och stirrar på mig fortfarande... aja..nu ska jag laga svamsås med smörgås!! Har själv plockat med hjälp av kusin Niina:)

Bilder också från bloggen, Sommarbarnens Vinter kan läsas här. Där kan ni följa med hur de fortsätter sin vinter ända tills nästa sommar igen, då alla åker ut till ön igen :)Dessa fyrkantiga, underbara bilder tagna av: Emma Saarela! :) hihi****** 

****


****Det känns som att sommaren återigen susade förbi medan man ingenting hann göra, men när jag ser tillbaka.... Att jag kunde ha så fel.
01.10.2012 kl. 17:46

RAIN' ''' ' '''

Det regnar i Spanien! Talade just med chefen som är i Spanien för tillfället. Hon berättade att spaniorerna är så glada över att det äntligen regnar. Hon sa att de inte har haft regn på et halft år nästan. Här regnar det dock lite för ofta, men det är ganska mysigt ibland. Det finns filtar, bra filmer och bra sällskap man kan dela denna regniga höst med. Back to work!inspiration pic. - a note on design
26.09.2012 kl. 13:17

F.R.I.E.N.D.S at Fabbes Café

Om ni ännu inte varit på Fabbes Café, ska ni ta och göra det nu! Ett charmigt, underbart, rart,  hemtrevligt café på Fabriksgatan 6 i Åbo med en så varm stämning när man stiger in genom dörren.

När jag flyttar hem igen kommer detta bli mitt stammis ställe som jag kommer gå till. Pricken på i är ju att hela min kompiskrets rör sig där, så allt jag behöver göra är att gå dit med datorn under armen, sätta mig i en fåtölj med en kopp tee och hembakad tårta och vänta på att någon vän stiger in genom dörren.

Som uppfödd åbo-bo, kan jag med gått samvete säga att du inte äter någonstans så god hemmagjord lunch för så förmånligt pris, i Åbo.

Jag och vännerna kom och gick - till och från Fabbes Café i somras.  Hoppas dessa bilder delar lika bra stämning som det var och är.  

 
    

*********************************************************************************************************************************
25.09.2012 kl. 23:53

flugsvamp hör till hösten
BTW. Jag ville bara dela med mig av dessa fantastiskt vackra flugsvampar och hoppas samtidigt att hösten skall bli lika vacker. Hittills är hoppet ganska hopplöst... men kanske det hinner bli bättre innan de sista löven faller.
24.09.2012 kl. 20:59

THE STUDIO*

24.09.2012 kl. 20:49

[one week to go]23.09.2012 kl. 22:43


Kalla mig Hakki


        
Volière i ANNA lehti
Family Living
Volière på Fabbes Café


Zlumra inSenaste kommentarer

15.07, 16:32Volière på Fabbes Café av Lotorn@hotmail.com
14.11, 14:15En fråga till er! av Antti
19.10, 22:15*sommar sammandrag* av Emma